Winkelwagen

Alfa Bier huldigt jubilaris Frans Haerden vanwege 50-jarig dienstverband

By 5 oktober 2021Persbericht

Alfa Bier huldigt jubilaris Frans Haerden vanwege 50-jarig dienstverband 

THULL – Op vrijdag 1 oktober 2021 stond Alfa Bier stil bij een memorabel moment: medewerker Frans Haerden is 50 jaar in dienst bij de Limburgse brouwerij. Bijzonder, want Frans heeft tijdens zijn dienstverband gewerkt voor maar liefst drie generaties van de familie Meens. En dat is uiterst uniek te noemen. Ook burgermeester Eric Geurts van Beekdaelen was aanwezig bij het jubileum, dat uiteraard gevierd werd in het proeflokaal van de brouwerij.  

Lange historie
Frans begon zijn carrière in de slijterij van Alfa Bier op maandag 2 augustus 1971, op 16-jarige leeftijd. In de loop der jaren heeft Frans verschillende functies uitgeoefend binnen de brouwerij; van productiemedewerker en vrachtwagenchauffeur tot brouwer en leermeester van alle nieuwe brouwers en filtreerders. Kortom: een echte Alfa-man in hart en nieren die het familiebedrijf door en door kent.  

Begrip binnen de brouwerij
Tijdens zijn loopbaan heeft Frans zich ontwikkeld tot een begrip binnen de brouwerij. Bij de verschillende generaties van de familie Meens zelf, maar beslist ook bij de medewerkers. Door zijn persoonlijkheid en drive, maar ook door zijn kennis van Alfa, bier brouwen en alles wat daarbij komt kijken. Frans werd door iedereen erkent als een zeer gewaardeerd collega.

Mijlpalen
Binnen de Alfa Bier geschiedenis heeft Frans door zijn 50-jarige dienstverband vele memorabele mijlpalen mogen meemaken. Een greep uit deze bijzondere momenten: de plaatsing van 17 nieuwe tanks, uniek voor die tijd (1975), het verwerven van het predicaat hofleverancier (1995), de vervanging van de 50-jaar oude koperen brouwketel (2004) en het 150-jarig bestaan van Alfa (2020). Meer mijlpalen zijn te vinden op: https://www.alfabier.nl/onze-traditie/

Persoonlijk verbonden
Frans heeft zijn hele leven in Limburg gewoond en gewerkt. Hij trouwde met de Thullse Inge – de bruiloft werd uiteraard bij Alfa Bier gevierd, in het pand waar nu Bie de Bron gevestigd is – en zij zijn samen in Thull gaan wonen. Zij kregen 2 kinderen, waarvan dochter Eefje inmiddels ook bij Alfa Bier werkt. Een extra leuk detail: Frans heeft thuis een enorme Alfa Bier verzameling.

Tijdens een speciaal programma op vrijdag 1 oktober 2021 werd Frans in het zonnetje gezet en werd stilgestaan bij zijn staat van dienst.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”