Ingrediënten voor perfect bier

Gerstemout

Ons Edel Pils tooit zich met een ferme schuimkraag die de smaak beschermt. Die schuimkraag ontstaat onder meer uit zorgvuldig geselecteerde gerstemouten.

Door het juiste evenwicht tussen gerst en hop ontstaat ons volle, frisse, verfijnde en een tikkeltje eigenzinnig bier. En daardoor overtreffen we de standaard van pils in kwaliteit én smaak. 

Wereldberoemde Tettnanger hop

De ene hop is de andere niet. Bovenaan de ranglijst staat de wereldberoemde Tettnanger hop uit Tettnang. En laat dat nu net de hopsoort zijn die wij gebruiken bij Alfa. Deze edele hopsoort bepaalt namelijk de subtiele afdronk van Alfa Edel Pils. En het mooiste is; dat doet zij al meer dan 150 jaar lang, want we gebruiken nog altijd dezelfde hopsoort als waar oprichter Joseph Meens ooit mee startte. Toeval? Nee. Typisch Alfa. 

Meens Stamgist – de ziel van ons bier

Wij zijn zuinig op al onze ingrediënten. Gist bepaalt de ziel van elk bier en geeft het een uniek karakter. 

Alfa Edel Pils ontleent zijn verfrissende en authentieke smaak aan de Meens stamgist, die ruim 100 jaar oud is en al sinds jaar en dag wordt gebruikt. Onze stamgist ligt opgeslagen in de befaamde gistkluis in Keulen. Regelmatig reizen wij naar Keulen om weer met de stamgist te beginnen. Alles voor de perfecte smaak!

100% Natuurzuiver Bronwater

Er zijn slechts een paar officiële bronnen in Nederland. Alfa beschikt als enige brouwerij in Nederland over 100% natuurzuiver bronwater van een officieel erkende bron. Dat gecertificeerd bronwater is bepalend voor de sprankelende, frisse en volle smaak van onze Alfa Bieren. Dit ruim 6000 jaar oude water wordt namelijk door krijt- en mergellagen gefilterd en is daardoor zo zuiver dat het rechtstreeks vanuit de bron de brouwketel in gaat. Puur natuur dus, en dat proef je! Dit bronwater is gelimiteerd per jaar, daarom heeft elk flesje een uniek nummer.