Bereidingstijd: 24 uur

4 personen

Recept ‘drunken salmon’

Leestijd ca. 1 minuut

Ingrediënten

  • 300 gram verse zalmfilet (zonder vel)
  • 250 ml rode bietensap
  • 2 el Alfa Bier Gin
  • 1 flesje Alfa Edel Pils
  • 10 gram verse dille
  • Peper en zout naar smaak
  • 20 gram suiker

Benodigdheden

  • Afsluitbaar boterhamzakje of ‘ziplock’ zakje
  • Schaal met opstaande rand
  • Mengkom
  • Lepel

Bereidingswijze

  1. Dep de zalmfilet droog, controleer op graten.
  2. Masseer de zalm royaal in met peper en zout.
  3. Meng de suiker, rode bietensap, Alfa Bier Gin, dille en Alfa Edel Pils tot een
    marinade.
  4. Plaats de zalm samen met de marinade in de zak en plaats deze op een
    schaal & onder druk van een gewicht (bijvoorbeeld een steelpan met water) in
    de koelkast. Laat 24 uur marineren.
  5. Giet de vis voorzichtig af & snij de zalm in plakjes van ca. 0,5cm.
  6. Verdeel over de borden en garneer met bijvoorbeeld dille en
    citroen. Serveren natuurlijk met een Alfa Edel Pils, proost!

Tip: serveer met wat aioli en getoast brood

winactie

Ben jij 18 jaar of ouder?