ALFA EDEL PILS

Gekroond tot beste pils ter wereld!

Alfa Edel Pils overtreft de standaard van pils in smaak en kwaliteit. Het heeft een volle, fris-fruitige en eigenzinnige smaak door onder meer gebruik te maken van ons eigen Meens stamgist voor het gistproces. Ieder gist heeft zijn unieke karakteristiek en is van grote invloed op de smaak.

Onze brouwmeesters bewaken iedere dag het uitgebalanceerde evenwicht tussen kwalitatief hoogstaand hop en mout om ons Edel Pils zijn frisheid te verlenen. Dat maakt Edel Pils het beste pils ter wereld.

En dan is er natuurlijk ons eigen natuurzuivere bronwater! Gecertificeerd door het Ministerie. Direct aan de bron uit 152 meter diepte opgepompt bronwater, dat zo zuiver is dat het rechtstreeks de brouwketel in kan. Zo ontstaat wat ons betreft het edelste pils van Nederland. Verfijnd, sprankelend en heerlijk dorstlessend. Een premium pilsener. Het beste pilsener ter wereld.

Alcohol: 5%

Hier verkrijgbaarGa naar onze shop

ALFA EDEL PILS

Met het Alfa Edel Pils wonnen we meerdere prijzen:

ALFA KRACHTIG DORT

Blond bier

Alfa Krachtig Dort, een blond bier, wordt gebrouwen sinds 1953 en daarmee een van de eerste speciaalbieren in Nederland, geïnspireerd op de brouwtraditie uit Dortmund. Dit bier van lage gisting is volmoutig met een verfijnd hoparoma. Hierdoor ontstaat een uitmuntend bouquet en drinkt ons intens goudgeel gekleurde Krachtig Dort zo heerlijk weg. Wij hechten veel waarde aan traditie. We zijn niet voor niets een familiebrouwerij.

Daarom laten wij ons Krachtig Dort, een van de eerste speciaalbieren, eerst maandenlang rijpen. Dit zorgt voor een volwassen alcoholpercentage en een krachtige, mooi gebalanceerde smaak die nog enige tijd zijn kracht behoudt na het drinken van een slok.

Alcohol: 7,5%

Hier verkrijgbaarGa naar onze shop

ALFA KRACHTIG DORT

Maandenlange rijping

ALFA HERFSTBOK

Karamelachtig robijnrood

Alfa Herfstbok is ons robijnrode bokbier. Passend bij het jaargetijde brouwen onze brouwmeesters een bier met een krachtige, karamelachtige en kruidige smaak. Herfstbok is een uit Duitsland overgenomen bierstijl die in Nederland verder is ontwikkeld. Mout speelt hierin een belangrijke rol. Het verleent het bier een mooi, vol en donker karakter. Speciaal door ons geselecteerde gebrande mouten vormen ieder jaar de basis voor de perfecte kleur en de uitgekiende smaakbalans van ons heerlijke speciaalbier Alfa Herfstbok.

Alcohol: 6,5%

Hier verkrijgbaarGa naar onze shop

ALFA LENTEBOK

Citrusachtig voorjaarsbier

Alfa Lentebok is een fris voorjaarsbier met een citrus-achtige smaak. Lentebok wordt traditioneel in de lente uitgeleverd. Ons Alfa Lentebok wordt gebrouwen met de allereerste hop van het seizoen en dus met beperkt beschikbare hop, die wij speciaal uit de Verenigde Staten halen. We brouwen ons Lentebok dus met zeer verfijnde aromahopsoorten. Door het gebruik van licht gekarameliseerde mouten geven wij ons Lentebok speciaalbier een diep oranje tot bronzen kleur. Een van de heerlijke speciaalbieren om de lente mee te vieren.

Alcohol: 6,5%

Hier verkrijgbaarGa naar onze shop

ALFA LENTEBOK

Fris voorjaarsbier

ALFA DONKER BRUIN

Zachte en zoete verfrissing

Alfa Donker Bruin wordt op authentieke wijze gebrouwen en heeft een zacht zoet karakter. Deze isotone drank is uitermate geschikt als dorstlesser na een sportieve prestatie. In Limburg wordt donker bier ook veel gebruikt om te mengen met pils zodat er een heerlijk bruin bier ontstaan, genaamd Sjoes, Halfom of Vlemke ontstaat. Door het beperkte alcoholpercentage is dit bier zeer goed drinkbaar en ook te gebruiken als dorstlesser.

Alcohol: 3%

Hier verkrijgbaarGa naar onze shop

ALFA SUPER STRONG

Zwaar maar toegankelijk

Alfa Super Strong is ons zwaarste ondergistende bier. Gebrouwen voor liefhebbers van speciaalbier met een hoger alcoholpercentage. Desondanks is Super Strong, blond bier, een goed toegankelijk bier en geschikt voor alle bierliefhebbers. Het hogere alcoholpercentage wordt verkregen door gebruik te maken van volledige vergisting. Dit verleent onze sterkste biervariant zijn zeer sterke en karakteristiek aroma. Alfa Super Strong is alleen verkrijgbaar als blik bier.

Alcohol: 8,5%

Hier verkrijgbaar

Traditionele brouwproces

Van schroten tot de beveiligde gistkluis in Keulen: ontdek het authentieke brouwproces bij Alfa Bier.

Bekijk het brouwproces

Natuurzuivere ingrediënten

Welke geheime ingrediënten vormen het perfecte Alfa Bier? Ontdek ze hier!

Ontdek de ingrediënten