Bereidingstijd: 50 minuten

4 personen

Asperges met Krachtig Dort

Leestijd ca. 1 minuut

Gegrilde serranoham-asperges met sabayon van Krachtig Dort

Ingrediënten

  • 1,5 kg asperges van Hollandse bodem
  • 32 plakken serranoham
  • 6 eigelen
  • 6 eierdoppen Alfa Krachtig Dort
  • 1 kg krieltjes
  • Citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Bereiden

  1. Kook de krieltjes in de schil in ongeveer 15 min. gaar met een snufje zout.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van elke asperge (ca. 3 cm) af. Schil de asperges en de krieltjes met een dunschiller. Kook de asperges in 7 minuten beetgaar afhankelijk van de dikte.
  3. Neem de asperges uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Wikkel de asperges in met de serranoham plakjes en leg ze op de ovenschaal.
  4. Besprenkel de asperges met olie, peper en zout en zet de ovenschaal in het midden van de oven en grill deze 6-8 minuten (keer halverwege) op 180 graden.
  5. Meng de eigelen met Alfa Krachtig Dort en wat citroensap. Klop de sabayon met een garde op een laag vuur tot een schuimige massa. Blijf kloppen tot er schuimlinten ontstaan en breng op smaak met peper en zout.
winactie

Ben jij 18 jaar of ouder?