Benodigdheden
- Barbecue met deksel
- Blokje rookhout
- Vleesthermometer
Ingrediënten
- 1 scharrelkip
- 1 blikje Alfa Edel Pils of Alfa Super Strong
- 1 citroen in partjes
- Kruidenmix (of een kant-en-klaar pakje BBQ rub naar keuze)
- 1 teentje knoflook
- Paprikapoeder
- Chilipoeder
- Takjes tijm
- Takjes rozemarijn
- Zout en peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan. De ideale temperatuur is 180°C.
- Maak de kruidenmix: pers het teentje knoflook en meng deze samen met de kruiden met wat olijfolie.
- Smeer de kip goed in met het kruidenmengsel (of met een kant-en-klare BBQ rub naar keuze). Doe ook wat van het mengsel in de holte van de kip.
- Open het blikje bier en neem er een flinke slok uit.
- Plaats de kip op het blikje.
- Zet de kip met bierblik in het midden van het barbecue rooster of op een aluminium barbecue schaal.
- Sluit het deksel en laat de kip ongeveer 1 uur of iets langer garen.
- Neem de kip van de barbecue en laat een paar minuten rusten.
- Serveer met wat partjes citroen en verse kruiden.