Alfa Bierfeesten artiesten: Kris Kross Amsterdam vrijdag 29 augustus 2025
Alfa Bierfeesten: Tickets nu beschikbaar! Kom jij ook?
Bekijken open Sluiten close
Alfa Bierfeesten artiesten: Kris Kross Amsterdam vrijdag 29 augustus 2025

De ticketverkoop voor de Alfa Bierfeesten 2025 is gestart

De Alfa Bierfeesten vinden plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus voor de brouwerij in Thull. Met optredens van binnen- en buitenlandse artiesten, activiteiten voor jong en oud en natuurlijk onze eigen Alfa bieren, beloven het drie dagen vol muziek, gezelligheid en beleving te worden. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus als je erbij wilt zijn, wacht dan niet te lang!

Bestel je tickets hier

Bereidingstijd: 3 uur 25 minuten

10 personen

Alfa biercake chocolade recept met pretzels

Leestijd ca. 3 minuten

Ingrediënten & bakbenodigdheden

  • Cakevorm (30 cm)
  • 1 flesje ALFA Donker Bruin (30cl) verkrijgbaar bij jouw lokale supermarkt/slijterij
  • 200 gram extra pure chocolade
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram basterdsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 250 gram mascarpone
  • 40 gram pretzels
  • Alfa Edel Pils likeur naar smaak toevoegen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie).
  2. Mix ondertussen de boter en basterdsuiker met een mixer in een ruime kom in 5 min. tot een romige crème.
  3. Splits de eieren en voeg 2 dooiers toe aan de romige crème en blijf mixen tot ze volledig zijn opgenomen. Houd de eiwitten apart. Voeg 30 g zelfrijzend bakmeel en de laatste dooier toe. Mix tot een egale crème.
  4. Spatel de gesmolten chocolade door de crème en voeg de rest van het bakmeel en bier toe. Spatel snel tot een glad beslag.
  5. Klop de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom. Spatel de eiwitten door het beslag.
  6. Bekleed de cakevorm met boter en schenk het beslag erin.
  7. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Controleer na 45 min. met de satéprikker of de cake gaar is. Steek in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar.
  8. Laat de cake 30 min. afkoelen in de vorm op een rooster. Haal de cake uit de vorm en laat in 1½ uur helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
  9. Meng (naar smaak) de Alfa Edel Pils Likeur (koop in onze online webshop) met de mascarpone. Besmeer de bovenkant van de cake ermee en besprenkel met pretzels en snijd de cake in plakken en serveer met een glaasje ALFA Edel Pils Likeur.
winactie

Ben jij 18 jaar of ouder?