Ingrediënten
- 300 gram verse zalmfilet (zonder vel)
- 250 ml rode bietensap
- 2 el Alfa Bier Gin
- 1 flesje Alfa Edel Pils
- 10 gram verse dille
- Peper en zout naar smaak
- 20 gram suiker
Benodigdheden
- Afsluitbaar boterhamzakje of ‘ziplock’ zakje
- Schaal met opstaande rand
- Mengkom
- Lepel
Bereidingswijze
- Dep de zalmfilet droog, controleer op graten.
- Masseer de zalm royaal in met peper en zout.
- Meng de suiker, rode bietensap, Alfa Bier Gin, dille en Alfa Edel Pils tot een
marinade. - Plaats de zalm samen met de marinade in de zak en plaats deze op een
schaal & onder druk van een gewicht (bijvoorbeeld een steelpan met water) in
de koelkast. Laat 24 uur marineren. - Giet de vis voorzichtig af & snij de zalm in plakjes van ca. 0,5cm.
- Verdeel over de borden en garneer met bijvoorbeeld dille en
citroen. Serveren natuurlijk met een Alfa Edel Pils, proost!
Tip: serveer met wat aioli en getoast brood