Alfa Bierfeesten artiesten: Kris Kross Amsterdam vrijdag 29 augustus 2025
Alfa Bierfeesten: Tickets nu beschikbaar! Kom jij ook?
Bekijken open Sluiten close
Alfa Bierfeesten artiesten: Kris Kross Amsterdam vrijdag 29 augustus 2025

De ticketverkoop voor de Alfa Bierfeesten 2025 is gestart

De Alfa Bierfeesten vinden plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus voor de brouwerij in Thull. Met optredens van binnen- en buitenlandse artiesten, activiteiten voor jong en oud en natuurlijk onze eigen Alfa bieren, beloven het drie dagen vol muziek, gezelligheid en beleving te worden. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus als je erbij wilt zijn, wacht dan niet te lang!

Bestel je tickets hier

Bereidingstijd: 40 minuten

4 personen

Gehaktballen in biersaus recept met Alfa Herfstbok

Leestijd ca. 1 minuut

Dit heerlijke recept voor gehaktballen in biersaus van Alfa Herfstbok komt uit de kookboeken van Tante Wies. Zij wist jaren geleden al dat bier niet alleen lekker is in een glas en combineerde de rijke smaken van ons Alfa Herfstbok met stevige gehaktballen voor een hartverwarmend gerecht, ideaal voor de herfst. Proef het zelf en ontdek hoe foodpairing van alle tijden is!

Ingrediënten

  • 1,5 flesje Alfa Herfstbok (30cl), verkrijgbaar bij jouw lokale supermarkt/slijterij of in onze webshop
  • 400 gram gemengd gehakt
  • 35 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 3 el appelstroop
  • 1 tl mosterd
  • 2 gesnipperde uien
  • Peterselie (naar smaak)
  • Zout & peper
  • Olie
  • Klont boter
  • 1 tl bloem (voor bestuiving)

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt in een kom. Voeg de gesnipperde uien, het ei, de mosterd, zout en peper toe. Kneed goed door elkaar en voeg (naar wens) het paneermeel toe tot een stevig mengsel.
  2. Vorm met je handpalmen de gehaktballen en leg ze op een bord. Bestuif ze licht met de bloem, zodat ze niet blijven plakken.
  3. Verhit de boter samen met de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen rondom mooi bruin en haal ze daarna uit de pan.
  4. Voeg 1 flesje Alfa Herfstbok en de appelstroop toe aan de pan. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  5. Laat de saus op middelhoog vuur inkoken totdat deze licht stroperig wordt (ongeveer 8-10 minuten).
  6. Voeg naar smaak extra Herfstbok toe voor een vollere saus.
  7. Doe de gehaktballen terug in de pan en laat ze 10 tot 15 minuten zachtjes garen in de saus op medium vuur.
  8. Garneer de gehaktballen met peterselie en serveer met aardappelpartjes en eventueel groenten naar keuze.
  9. Geniet samen van deze heerlijke maaltijd met een glas Alfa Herfstbok erbij. Proost!
winactie

Ben jij 18 jaar of ouder?