Alles wordt lekkerder en beter met Alfa bier, in het bijzonder de kippenpootjes in dit recept gemaakt met onze Herfstbok. Vergeet niet om er een heerlijk koud Herfstbokje bij te drinken.
Een topschrijfster van Limburgse recepten, Netty Engels die op 21 september 2018 haar 40e boek uitbracht in 40 jaar tijd.
Voor Alfa maakt ze gerechten en schrijft de recepten uit, probeert ze allemaal uit en laat ons proeven. Je kunt het slechter treffen.
Netty en Wil, heel hartelijk bedankt voor jullie tomeloze inzet voor Limburg in zijn volle omvang.
Ingrediënten
- 8 drumsticks (2 per persoon; neem er iets meer als het kleinere zijn of voor stevige eters)
- 250 ml Alfa Herfstbok (voor marineren én afstrijken tijdens het bakken)
- 2 eetlepels olie (bij voorkeur zonnebloem- of olijfolie)
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
Optionele pittige saus (voor erbij):
- 200 ml tomatensaus (passata of gezeefde tomaten)
- 2 eetlepels Alfa Herfstbok
- ½ theelepel sambal
- een paar druppels tabasco (naar smaak)
Bereidingswijze
- Bestrooi de drumsticks met zout en peper.
- Schenk het bier over de drumsticks en laat ze daar 15 minuten in liggen. Draai ze geregeld om.
- Meng een beetje van het bier met olie en strijk daar de drumsticks mee in.
- Leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven op 250° C en bak de drumsticks ongeveer 20 minuten. Strijk ze geregeld met het bier-pils mengsel af en draai ze een keer.
- Controleer of ze gaar zijn, zo nodig langer bakken.
- Serveer ze met een pittige saus. Roer hiervoor door een tomatensaus een beetje bier wat sambal en een beetje tabasco.
Smakelijk eten!
Door Netty en Wil Engels