Alfa Bierfeesten artiesten: Kris Kross Amsterdam vrijdag 29 augustus 2025
Alfa Bierfeesten: Tickets nu beschikbaar! Kom jij ook?
Bekijken open Sluiten close
Alfa Bierfeesten artiesten: Kris Kross Amsterdam vrijdag 29 augustus 2025

De ticketverkoop voor de Alfa Bierfeesten 2025 is gestart

De Alfa Bierfeesten vinden plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus voor de brouwerij in Thull. Met optredens van binnen- en buitenlandse artiesten, activiteiten voor jong en oud en natuurlijk onze eigen Alfa bieren, beloven het drie dagen vol muziek, gezelligheid en beleving te worden. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus als je erbij wilt zijn, wacht dan niet te lang!

Bestel je tickets hier

Bereidingstijd: 15 minuten

6 personen

Sabayon á la Alfa

Leestijd ca. 3 minuten

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 50 ml Alfa Donker Bruin bier

Garnituren

  • 4 peren
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 3 eetlepels honing
  • 4 speculaasjes

Bereidingswijze

Dit luchtige nagerecht bestaat uit eidooiers, suiker en alcoholische drank. Dikwijls is dat dus wijn, maar ga je voor Alfa Donker Bruin, dan krijgt je sabayon een leuke twist. En dat bier past toevallig perfect bij de smaken van gekarameliseerde peer en speculaas. Zó lekker.

  1. Verkruimel de speculaasjes tot een fijn kruim, bijvoorbeeld in een afsluitbaar zakje waar je met een deegroller overheen gaat.
  2. Smelt de boter in een kleine koekenpan en voeg de suiker en honing toe. Laat op een laag vuur karamelliseren en voeg dan de stukjes peer toe. Laat ongeveer 8 minuten bakken, tot de peertjes mooi zacht en gekarameliseerd zijn.
  3. Zet ondertussen ook een pan met een laag water op het vuur en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Hang er een kom boven die het water niet raakt.
  4. Smelt de suiker in een ander pannetje met een klein laagje van het bier op zacht vuur. Giet de rest van het bier erbij.
  5. Doe de eidooiers in de kom boven het pannetje zacht kokend water en verwarm deze au bain marie terwijl je blijft kloppen met de garde. Voeg rustig de biersiroop uit het pannetje toe en blijf kloppen tot de sabayon mooi dik is. Pijn aan je spierballen? Gebruik dan eventueel een handmixer.
  6. Schep de gekarameliseerde peer in een bierglas (of een ander mooi glas of diep bord) en lepel de sabayon eroverheen. Maak af met het speculaaskruim.

Smakelijk!

winactie

Ben jij 18 jaar of ouder?