Ingrediënten hoofdgerecht:
Vegetarische Bulgursalade met Alfa Krachtig Dort
- 300 gram ongekookte bulgur
- 1 granaatappel
- 80 gram feta
- 1 citroen
- peper en zout naar smaak
- 10 cl Alfa Krachtig Dort
- 60 gram Griekse Yoghurt
- 1 teen knoflook
- 1 bosje verse peterselie
- 1 rode ui
- 2 gegrilde paprika’s (uit pot)
Ingrediënten bijgerecht:
Hummus met Alfa Edel Pils
- 400 gram kikkererwten
- 3 tenen knoflook
- Sap van 1 limoen
- 1 scheut olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- 50 ml Alfa Edel Pils
- 1 eetlepel Tahin
- 40 gram pistache
- 1 eetlepel paprikapoeder
Recept
Vegetarische Bulgursalade met Alfa Krachtig Dort
Als je alle ingrediënten hebt, ben je klaar om je vegetarische bulgursalade met Alfa Krachtig Dort te bereiden. Het recept bestaat uit twee delen: de dressing en de salade.
Dressing:
- Klop de Griekse yoghurt met het bier tot de gewenste dikte van de basisdressing.
- Voeg de helft van de peterselie en de teen knoflook (beiden fijn gehakt) toe en roer goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
Salade:
- Kook de bulgur af volgens de verpakking en spoel meteen daarna goed af (moet koud zijn) in een bolzeef en laat uitlekken.
- Snijd de paprika en rode ui in dunne reepjes.
- Snijd de granaatappel open en tik de pitjes eruit in een schaal.
- Voeg de bulgur toe aan de schaal, samen met de rode ui en paprika.
- Voeg de dressing toe en maak de salade verder op smaak met eventueel peper en zout
- Knijp een halve citroen uit over de salade en verbrokkel de feta ook over de salade
- Garneer de salade met de overige citroenpartjes en fijngehakte peterselie, proost!
Recept
Hummus met Alfa Edel Pils
- Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de olijfolie en pistache & het paprikapoeder in een litermaat.
- Pureer met staafmixer tot fijne structuur, indien te dik, verdun met scheutje extra Alfa Edel Pils.
- Hak de gepelde pistache nootjes fijn met een mes.
- Verdeel de hummus in een schaal en besprenkel met olijfolie, gehakte pistache en het paprikapoeder, proost!