Elke ochtend om 08:00 uur een kritische eerste slok. Gedurende 75 jaar proefde Tante Wies elke ochtend om 08:00 uur het eerste glas Alfa Edel Pils. Zonder haar goedkeuring verliet het bier de brouwerij niet. Na haar overlijden in 2009 hebben we deze traditie voortgezet. Tot op de dag van vandaag wordt er nog elke ochtend om 08:00 uur organoleptisch geproefd. Schuim, kleur, geur en smaak worden uitvoerig getest en beoordeeld. Pas nadat het proefteam unaniem akkoord geeft en de echte Alfa smaak is gewaarborgd, mag het bier naar de klanten vertrekken. Dit moment is voor ons de laatste kwaliteitscontrole voordat het de brouwerij verlaat.
Tante Wies was meer dan alleen de hoedster van onze bierkwaliteit; ze was een icoon binnen de brouwerij. Haar hele leven lang woonde ze naast de brouwerij waar ze het brouwproces van dichtbij meemaakte en een onmisbare schakel werd in de familietraditie. Ze is bovendien de enige die alle vijf generaties van de familie Meens heeft gekend en zag trots hoe het brouwersvak van generatie op generatie werd doorgegeven. Naast haar ochtendproeverij had ze nog een bijzondere gewoonte: ze was zuinig en gooide niets weg. Resten van het bier verwerkte ze in haar lunchgerechten, zoals in stevige soepen of haar Limburgse ‘zoervleisj’ (zuurvlees). Alles werd hergebruikt, niets ging verloren.
Elke ochtend om 08:00 uur bij het gouden proefmoment zetten we een traditie voort die al generaties lang bestaat. Net zoals Tante Wies altijd waakte over de kwaliteit van Alfa Bier, bewaken wij met dezelfde toewijding het familierecept. Precies zoals Joseph Meens het in 1870 heeft bedoeld.
Tante Wies (1913-2009) : Good aete, good drènke, gaer hie zin.

