Winkelwagen

Alfa: een bijzondere brouwerij

By 29 augustus 2018Nieuws

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten.

“Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”

Brouwtraditie en receptuur worden van generatie op generatie doorgegeven en iedere dag vechten wij voor de optimale kwaliteit van onze bieren. We zijn ervan overtuigd dat we een echt uniek product maken dat onderscheidend is in zijn soort. Niet voor niets noemen wij ons pilsener type bier Alfa Edel Pils.

Er zijn vier ingrediƫnten essentieel voor het brouwproces. Het belangrijkste is bronwater. Wij werken met 6000 jaar oud water uit eigen bron dat rechtstreeks in de brouwketel gebruikt wordt. Verder gebruiken wij speciale hop en mout en uiteraard ons eigen Meens stamgist. Bijzonder aan ons brouwproces is de traditionele keuze voor koud en langzaam vergisten en koud en langzaam lageren. Bij ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.

Bij Alfa hechten we heel veel waarde aan wat onze klanten ervan vinden. We nodigen iedereen van harte uit om het zelf te komen ontdekken hier in Zuid-Limburg. Bezoek onze familiebrouwerij in Thull en zie hoe wij bij Alfa brouwen en proef hoe uniek onze bieren zijn.