Winkelwagen

Alfa Krachtig Dort in een nieuw jasje

By 23 augustus 2018Nieuws

Krachtig Dort valt in de smaak.

Alfa Krachtig Dort heeft qua verpakking een metamorfose ondergaan en het is inmiddels in onze prachtige nieuwe embossed fles verkrijgbaar. De transitie van de oude stijl naar de nieuwe is afgerond. Aan de smaak is overigens helemaal niets veranderd! En die wordt zeer gewaardeerd. Ook door de echte bierkenners. ‘O zo harmonieus, helder en soepel vallend. Mooi bier en een mooie keuze voor een minder vaak geziene bierstijl’. Zo omschrijft een recent verschenen artikel in het Volkskrant Magazine ons Krachtig Dort.

Sinds 1953 brouwen wij een afgeleide van een type bier dat op grote schaal zo’n 70 jaar geleden werd gebrouwen in de Duitse stad Dortmund. Ons Dortmunder bier was een van de eerste speciaalbieren op de Nederlandse markt. En wij zijn deze traditie tot op de dag van vandaag trouw gebleven.

 

Het is een iets zwaarder biertype dan pils met iets meer smaaknuances in het mout dan pilsener types bier. Wij noemen het Krachtig Dort omdat wij het zelfs nog ietsje sterker brouwen dan de oorspronkelijke types die in Dortmund worden gebrouwen. Wij maken er een 7,5% procent bier van. Die Dortmunder bieren waren vroeger tussen de 5,5% en 6% en wij maken met 7,5% dus met recht een KrachtigDort. Wij hebben juist voor een iets sterker variant van een Dort gekozen omdat dat toch een unieke, mooie en moutige smaak en een verfijnde hopgeur oplevert. Het heeft zowel een bepaalde volheid als ook en subtiliteit die wij nog steeds heel lekker vinden en die ook door de consument erg gewaardeerd wordt. De biersommelier die de test voor het Volkskrant Magazine heeft uitgevoerd verwoorde het als volgt: “Krachtig Dort is een ondergistend bier waarbij het moutkarakter de bovenliggende partij is in het smakenspel.”

We zien dat ons Krachtig Dort steeds populairder wordt onder bierdrinkers. De groeiende populariteit en een smaaktest door een biersommelier zoals die uit het Volkskrant Magazine tonen aan dat zowel bierdrinkers als bierkenners steeds meer waardering krijgen voor ons ons karaktervol en krachtige bier. Daar werken we iedere dag weer vol overgave voor hier in Schinnen.

Om optimaal van smaak en geur te kunnen genieten hebben we een heel speciaal bierglas laten ontwerpen door een top biersommelier. Hierin komen de kleur, de smaak, het schuim en de geur optimaal tot hun recht. Dat is voor elk bier even belangrijk en je kunt er dus niet alleen Krachtig Dort, Lentebok of Herfstbok uit drinken, maar ook heel goed ons Alfa Edel Pils. Elk bier komt in dat glas tot zijn recht.