Winkelwagen

Alfa Puur op Hop On Hop Off festival

By 28 maart 2018Nieuws

Alfa presenteert zijn ongefilterde Alfa Puur.

Hop On Hop Off is het grootste overdekte speciaalbier en foodtruckfestival van de Benelux. Wij stellen daar in het weekend van 6,7 en 8 april in Breda ons exclusieve en overheerlijke ongefilterde Alfa Puur voor. Samen met ons Edel Pils en Krachtig Dort.

Alfa Puur is één van de allerlekkerste bieren die we ooit gebrouwen hebben. Het is een bijzonder niet gepasteuriseerd bier dat op de traditionele wijze gebrouwen is. Het brouwsel gist lang, langer dan bij het normale brouwproces, en wordt lang gelagerd. Zo krijgen de verschillende grondstoffen en processen ruim de tijd om de smaak naar een heel hoog niveau te tillen. Dat zorgt voor een unieke volle en romige smaak, die anders niet te bereiken is. Het is een bier voor liefhebbers bij wie troebel de norm is. Puur en ongefilterd. Doordat we niet pasteuriseren is Alfa Puur maximaal twee weken houdbaar. Het is dus een exclusief bier dat zeer beperkt en alleen op tap beschikbaar is en bijvoorbeeld bij bijzondere evenementen geschonken wordt.  

Hop On Hop Off is er voor iedereen die graag geniet. Daarom past Alfa Bier daar perfect bij! In de Kunstijsbaan Breda stellen 50 brouwers zich voor op zo’n 16.000 vierkante meter (meer dan drie voetbalvelden!). Wij stellen daar overigens ook ons Edel Pils en Krachtig Dort voor aan de bezoekers.  

Alfa Edel Pils overtreft wat ons betreft de standaard van pils in smaak en kwaliteit. Gemaakt met bronwater, direct aan de bron uit 150 meter diepte opgepompt, gecertificeerd 100% zuiver. En zo ontstaat wat ons betreft het edelste pils van Nederland. Verfijnd en heerlijk dorstlessend. Een premium pilsener! 

Alfa Krachtig Dort, geïnspireerd op de brouwtraditie uit Dortmund is een intens goudgeel gekleurd bier met een zoetje dat maandenlang heeft gerijpt. Dit zorgt voor een volwassen alcoholpercentage en een karakteristieke mooi uitgebalanceerde smaak. 

Op het festival vind je ook dertig foodtrucks, masterclasses, demonstraties, foodpairing, allerlei zit-, lounge- en chillplekken met Dj’s en live muziek, kroegspelletjes, een hippiemarkt en nog veel meer. Hop On Hop Off meldt op zijn website dat er ook voor kinderen volop vermaak is. Kleuren, knutselen, springkussen en kunnen de kleine vrienden geschminkt worden. Genieten dus voor groot en klein.