Winkelwagen

Investeren in de toekomst!

By 1 december 2020Nieuws

”Van papier naar het digitaal scherm en van Johan Cruijff naar Frenkie de Jong.”
Wanneer je de transitie tussen generaties bekijkt, herken je een bepaald patroon. Vernieuwende ideeën, veranderingen in maatschappijen en culturen, verschillen in opvattingen, inzichten en andere stijlen. In het geval van Alfa Bier gaat de vijfde generatie het stokje overnemen.

Dat er in het afgelopen jaar meer is gebeurd op de brouwerij dan alleen het brouwen -en afvullen- van Alfa Bieren is een feit. De familie Meens is doorgegaan met investeren in de toekomst. Duurzaamheid, automatisering, marketing en branding zijn belangrijke pijlers in dit geheel.

Projecten
We nemen je graag mee langs een aantal grote projecten uit het afgelopen jaar.

Flessenspoelmachine
In het voorjaar stond er een grote revisie gepland van de -maar liefst 19 meter lange- flessenspoelmachine. Gedurende 3 weken heeft een team van experts, samen met de (technische) medewerkers de machine volledig gereviseerd. Dit heeft geresulteerd in een up to date machine, met een sprong vooruit op het gebied van verduurzaming. Het water- en het stroomverbruik wordt namelijk geminimaliseerd. Een operatie als deze kost een jaar aan planning. Gelukkig heeft niemand in die periode zonder het bekende Alfa Bier flesje gezeten: operatie geslaagd!

Gebiedsontwikkeling Thull
Het gehucht Thull – met de Alfa Brouwerij als centrale spil – wordt herontwikkeld. Er wordt hard gewerkt aan de laatste fase van de nieuwe horecazaak ‘Bie de Bron’, welke aansluit bij de brouwerij en het middelpunt vormt in de nieuwe gemeente. Samen met het terrein van de brouwerij, de riet-en biezenvelden en de Mulderplas moet het een plek krijgen in de recreatieve sector. Daarbij wordt een verbinding gemaakt met de Geleenbeek en met het oude mijnspoor richting het centraal plateau. Over het oude mijnspoor zorgt een ‘leisure lane’ voor verbinding met Heerlen & Geleen. De verbeterde recreatieve routes, uitgestippeld in de Beekdaelen route, maken het gebied veel toegankelijker en aantrekkelijker. Dit pareltje wordt opgepoetst!

Eco-Pasteur
We kochten net voor de Coronacrisis een gloednieuwe eco-pasteur. We hebben sinds het aantreden van de nieuwe generatie en naar aanleiding van een transparant horecabeleid, in rap tempo flink wat nieuwe kroegen en restaurants mogen verwelkomen. Om de hoogste kwaliteit te garanderen én met hogere aantallen fusten te kunnen afvullen moest er een nieuwe flash-pasteur komen. Tijdens de corona lockdown is deze geïnstalleerd en in gebruik genomen en deze zomer hebben we de eerste vaatjes mogen tappen.

Proeflokaal 1870:
Tijdens de rondleiding in de bierbrouwerij zal er niet alleen letterlijk geproefd worden aan onze bieren. We laten je ook proeven aan onze traditie, aan sfeer en aan de typische Limburgse hartelijkheid. Het programma start in ons Proeflokaal waar we direct teruggaan in de tijd. Een tijd waarin bloemetjesbehang nog hip was en een houten lambrisering nog de standaard was. We maken een tijdreis naar de oorsprong van Alfa Bier in 1870 en laten je kennis maken met onze rijkelijke geschiedenis.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”