Winkelwagen

Nieuwe watertoren

By 1 oktober 2020Nieuws

Het iconische torentje op onze brouwerij is circa 150 jaar geleden geplaatst voor het herbergen van een watertank. In de watertank sloegen we tot ca. 60 jaar geleden water op om de brouwerij en omwonenden te voorzien van drinkwater. Dit gebeurde op een natuurlijke manier door middel van zwaartekracht.

De watertoren heeft al jaren geen functie meer, maar wordt gezien als iconische blikvanger van onze brouwerij. Dit torentje stond zelfs op het geboortekaartje van Harry Meens. Door de jaren heen is de toren door weersinvloeden flink verouderd. Om de prachtige klassieke vorm van het torentje te behouden, hebben timmerlieden met precisie deze constructie nagemaakt. (inzet foto 2)

Het is voor ons als 4e en 5e generatie belangrijk om de historie te waarborgen. Het torentje is vanaf 1 oktober weer in ere hersteld. Klaar voor de komende 150 jaar.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”