Alfa Bierfeesten artiesten: Kris Kross Amsterdam vrijdag 29 augustus 2025
Alfa Bierfeesten: Tickets nu beschikbaar! Kom jij ook?
Bekijken open Sluiten close
Alfa Bierfeesten artiesten: Kris Kross Amsterdam vrijdag 29 augustus 2025

De ticketverkoop voor de Alfa Bierfeesten 2025 is gestart

De Alfa Bierfeesten vinden plaats op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus voor de brouwerij in Thull. Met optredens van binnen- en buitenlandse artiesten, activiteiten voor jong en oud en natuurlijk onze eigen Alfa bieren, beloven het drie dagen vol muziek, gezelligheid en beleving te worden. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus als je erbij wilt zijn, wacht dan niet te lang!

Bestel je tickets hier

Bereidingstijd: 40 minuten

10 personen

Frisse Lente Borrelbroodjes recept

Leestijd ca. 1 minuut

Soms heb je zin in een lekkere snack tussendoor. Of je wil je gasten trakteren op een fris broodje zonder dat het meteen een hele maaltijd is, dan zijn deze frisse borrelbroodjes een ideale oplossing. Eenvoudig te maken en bijzonder smaakvol.

Ingrediënten

  • 1 dl lentebok
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 700 gram vastkokende aardappelen
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • 7 hard gekookte eieren
  • 2 middelgrote rode uien
  • 2 theelepels pittige mosterd
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • Bieslook en peterselie

Bereidingswijze

  1. Marineer de spekblokjes gedurende 10 minuten in het bier. Breng water met wat zout aan de kook.
  2. Schil intussen de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes van ca. 1,5 cm. en kook ze in 5 tot 8 minuten net aan gaar. Giet ze af in een vergiet en spoel ze onmiddellijk af met koud water zodat ze niet nagaren.
  3. Neem de spekjes uit de marinade en dep ze zorgvuldig droog. Bak ze in een antiaanbakpan goudbruin en knapperig en laat ze op keukenpapier even uitlekken.
  4. Snipper de uien fijn. Snijd 5 van de hardgekookte eieren in stukjes.
  5. Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar zonder ze te pletten. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Roer een dressing van de mosterd, de mayonaise, de kruidenazijn en 1 a 2 eetlepels van het marinadevocht. (De verhoudingen kun je naar smaak aanpassen)
  7. Giet de dressing over de salade en schep nogmaals voorzichtig om. Snijd het kapje van de broodjes en hol ze uit. Laat wel voldoende broodkruim achter zodat de wand niet te dun wordt. Schep de salade in de broodjes. Garneer met een      stukje ei, fijngesneden bieslook en een takje peterselie en plaats er tot slot het kapje weer op.
  8. Serveer de broodjes direct zodat ze een krokante bite hebben.
  9. Wil je het gerecht graag van tevoren bereiden, zet de salade dan koel weg en vul de broodjes (z.n. even oppiepen in de oven) pas op het laatste moment.

Heerlijk bij een glas Alfa Lentebok.

Glas en fles Alfa Lentebok
winactie

Ben jij 18 jaar of ouder?